Neon-LED skyltar

Neonliknande LED-skyltar

Den klassiska neonskylten i ny tappning. Med energisnål och miljövänlig neonliknande LED-teknik ersätter vi det klassiska neonet utan att ge avkall på känsla och utförande.

LED-skyltar som liknar neon – vi kallar dem Concentra LED/LPFLEX. Läs mer och ladda ned produktbladet här. Skyltarna är konstruerade med hjälp av en lysdiodsteknik som tagits fram för att ersätta synliga neonrör i skyltar. Det används både till nya skyltar och för att renovera gamla neonskyltar.

Fördelar med neonliknande LED:

  • intensivt och jämnt ljus
  • bra för stora skyltar och på långa läsavstånd
  • lång livslängd
  • låg energiförbrukning
  • miljövänlig – inga miljögifter vid tillverkning och inga skadliga restprodukter vid skrotning

Tillverkningssättet gör att texten kan göras mycket detaljrik, med obegränsade vinklar och radier, och utan skarvar.  Concentra LPFLEX kan göras i alla färger som finns att tillgå i akryl eller folie.

Idag är många klassiska neonskyltar ersatta med skyltar med neonliknande LED. Vi har renoverat många klassiska landmärken och installerat ny teknik för att de ska hålla i många år framöver. Några kända exempel är CocaCola-skylten vid Slussen i Stockholm, NK-klockan på Hamngatan i Stockholm och Andvord-huset i Oslo.

Vill du veta mer om neonliknande LED-teknik? Kontakta oss för rådgivning eller för att få en offert på ditt projekt.
Taverna Brillo neonliknande LED LPFLEXConcentra neonliknande LED LPFLEXTrattorian neonliknande LED LPFLEXSkyltrenovering Grand Hôtel neonliknande LED

CocaCola neonliknande LED Focus