Boxskyltar / Ljuslåda

Lådskylt, boxskylt eller ljuslåda – kärt barn har många namn. Vi brukar kalla skylttypen för ljuslåda, då skylten består av en låda med innerbelysning och en front med logotyp eller annat budskap.

Ljuslåda – kostnadseffektiv och flexibel

Den vanligaste typen av ljuslådor är enkelsidiga, men kan även göras dubbelsidiga och monteras då som en så kallad flaggskylt ut från fasad.  De är traditionellt sett belysta med lysrör, men lådorna kan också belysas med LED-teknik. LED är mer energisnålt än lysrör och lådan kan göras mycket tunnare. Det finns en rad olika varianter på hur skyltens front kan utformas:

  • folierad akryl
  • lackerad plåt med utskurna bokstäver
  • tryckt duk om ljuslådan är riktigt stor

Ljuslådor i stora serier kan även form- eller vacuumpressas i akrylplast. Ljuslådor är mycket flexibla och vi hjälper dig till rätt skylt med rätt utformning och rätt teknik. Se nedan för exempel på olika utföranden.

Om din ljuslåda skall placeras utomhus krävs det oftast bygglov och en säker konstruktion för att bära under alla väderförhållanden. Vi på Focus har mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och montage av ljuslådor och vi hjälper årligen hundratals kunder med profilering och maximal synlighet.

Vill du veta mer om hur vi på Focus arbetar med synlighet och konstruktion eller få en offert på ditt projekt får du gärna kontakta oss.

Ljuslåda Barkarby Gate Panduro

Ljuslåda Dressmann Focus

Spotify Ljuslåda Focus

Ljuslåda Arlanda Express Focus